BELI - VULKANIZER

Srbija - Valjevo


Valjevo 14000

Suvoborska 30

VALJEVO- Kada završi sa časovima u Tehničkoj školi, gde dugo godina radi kao profesor, Valjevac Željko Gavrić svakodnevno dnevnik zamenjuje vulkanizerskim alatom i rame uz rame radi sa svojim radnicima u vulkanizerskoj radnji „Beli“. On je, verovatno, jedini vulkanizer u Srbiji, koga mušterije pozdravljaju sa „profesore“. Ovaj Valjevac već 23 godine, paralelno, radi i kao profesor i kao vulkanizer. U dugogodišnjoj vulkanizerskoj karijeri kaže da se nagledao svega i svačega, ali dodaje da ovaj posao voli i da se ne libi da posle smene u školi obuče radno odelo, stavi rukavice i menja gume.
„ Volim rad sa ljudima i sve moje mušterije su dugogodišnje. Trudim se da svima izađem u susret, ali ponekad to nije moguće. Najgore je u zimskom periodu, jer mnogi čekaju da padne sneg pa svi nagrnu u radnju i očekuju da im istog momenta budu montirane gume“,  kaže Gavrić.
Ovaj vulkanizer kaže da su mu žene najbolje mušterije i da su najmanje zahtevne. „ Najveći broj žena se uopšte ne razume u ovu oblast. Dođu i kažu šta im treba i nemaju nikakve dodatne zahteve. Sa muškarcima je malo drugačije, ali i sa njima lako nađem zajednički jezik. Desilo se nedavno da je došao jedan stariji gospodin da mu zamenim gume. Završio sam posao, međutim, on me je nezadovoljno gledao i pita zbog čega nisam čekićem lupao po gumama, da bi bolje legle na felne. Rekao mi je da je ’60-tih godina radio u ’mercedesu’ i da je to video kod njih. Uzeo sam čekić u ruke, poslušao gospodina i on je izašao zadovoljan iz radnje, mada to što je tražio od mene se odavno ne primenjuje u ovom poslu“, kaže Gavrić.
Mnogobrojne mušterije Željku Gavriću u šali kažu da je najbolji vulkanizer među profesorima i najbolji profesor među vulkanizerima!
Pored profesorskog i vulkanizerskog posla Željko Gavrić se bavio i politikom.Jedno vreme bio je na čelu Privremenog organa Valjeva.  

Nema rezultata.
logo
Fotografija 1
(4.8 KB)
logo
Fotografija 2
(4 KB)
logo
Fotografija 3
(3.82 KB)
logo
Fotografija 4
(4.96 KB)
logo
Fotografija 5
(4.51 KB)
logo
Fotografija 6
(4.49 KB)