Odbojkaški klub - VALJEVO

Srbija - Valjevo


Odbojkaški klub - Valjevo,osnovan je u gradu na Kolubari,davne 1975. godine.

Istorijat

U leto 1975. godine formiran je ŽOK “Partizan”, a ekipa se uključila u Beogradsku zonu. Klub se pod imenom “Partizan” takmičio do 1996, kada menja ime u “Kolubara” i uspešno se takmiči do 1998. godine. Tada ga preuzima IPK “Srbijanka”. Za kratko vreme ulazi u Prvu saveznu ligu, a u to vreme počela je sa radom Škola odbojke u skoro svim valjevskim osnovnim školama.

Posle tih uspeha dolazi do krize i klub prelazi u niži rang takmičenja, a 2008. godine klub ponovo menja ime i sponzora i nosi ime “Bravo”. A 2011. godine novo ime kluba je ŽOK “Valjevo”. 

 Najveći uspeh u istoriji valjevske ženske odbojke ostvaren je  početkom maja 2001. U dva meča kvalifikacija pobedjen je Spartak u Subotici i Valjevu i ostvaren je san svih dotadašnjih gerenacija, plasman u  Super ligu SRJ.  Sistem modernog kluba sa školom odbojke i igračicama iz Valjeva postavio je dr Milutin Ilić, a u organizacionom delu ključnu ulogu su peuzeli najpre Dušan Krsmanović, potom  Miroslav Tokić, pokojni generalni sekretar Ratko  Jovanović, pa Miroslav Đukić i drugi. U ekipi su igrale Valjevke:  Ana Vićentić, Ivana Popović, Dragana Todorović, Tamara Pelivanović, Cana  Maletić, Marija  Jovanović, Svetlana Golubović, Katarina Paunović, Iva Lakić, Milka Mirić, Slađana Ristivojević,Tijana Burmaz, Marina Matić, Marina Janković, a  jedine dve „strankinje“  bile su Ljižanka  Danka Daničić, i Ivana Pantović iz  Kosjerića.  Nažalost turbulentna kretanja u srpskoj privredi dovele su  i sport na niske grane, pa OK  Srbijanka kao i nekad ponos valjevske privrede,  kvazi menadžerskom politikom, posle samo par Supeligaških sezona  strmoglavo krenula ka dnu.

 

Nema rezultata.
logo
Fotografija 1
(5.77 KB)
logo
Fotografija 2
(5.13 KB)
logo
Fotografija 3
(5.38 KB)
logo
Fotografija 4
(5.01 KB)
logo
Fotografija 5
(8.45 KB)
logo
Fotografija 6
(4.63 KB)
logo
Fotografija 7
(4.54 KB)
logo
Fotografija 8
(6.71 KB)
logo
Fotografija 9
(6.44 KB)
logo
Fotografija 10
(6.48 KB)