logo

MED - Општа земљорадничка задруга КАЧЕРСКИ МЕД

Srbija, Lazarevac

ОПШТА ЗЕМЉОРАДНИЧКА ЗАДРУГА„КАЧЕРСКИ МЕД“ ЛАЗАРЕВАЦ, основана је 12.01.2012 године као регионална задруга са седиштем у Лазаревцу. Задругу је основало 14 пчелара са подручја територије заштићеног географског порекла. Касније се задрузи прикључило још нових чланова, тако да данас броји 54 пчелара.

Задруга је регионалног карактера и настоји да окупи што већи број пчелара који ће постати залог за даљи развој производа са заштићеним географским пореклом - „Качерски мед“, као и других врста меда и пчеларства уопште, на читавом подручју.

Област заштићеног географског порекла „Качерског меда“ обухвата територију Београдског, Колубарског, Моравичког и Шумадијског округа и захвата делове општина: Лазаревац, Ваљево, Мионица, Љиг, Лајковац, Обреновац, Уб, Горњи Милановац и Аранђеловац. Кроз ову област протичу реке – Колубара, Тамава, Љиг, Уб, Качер и Турија. Надвисују је и ограничавају планине Повлен, Маљен, Сувобор, Рудник и Букуља.

Област заштићеног географског порекла обухвата површину од близу 1000 км2. На овој територији живи преко 300.000 становника.

Контакт 063 7 000 935

Nema rezultata.
logo
Fotografija 1
(5 KB)